SZAKCIKKEK

Fiatalító étcsokoládé

Az egészséges étcsokoládé - a magas flavanoid és acai tartalmú étcsokoládé antioxidáns hatású

2009. december 11. 10:57
SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény!)
A minőségi, magas kakaó és Acaí tartalmú csokoládé lekerült az élvezetek tiltólistájáról, hisz bebizonyosodott róla, hogy magas antioxidáns kapacitása van, ezért jelentős szerepet játszik a hosszú és egészséges élet magtartásában.


Fiatalító étcsokoládé 1.kép
Ez év tavaszán a Debreceni Egyetemen egy „egészséges csokinak” beharangozott, új étcsokoládé antioxidáns-tartalmát mérték meg összehasonlítva más, Magyarországon kapható, különböző kakaó tartalmú csokoládékkal.

Az ún. Folin-Chiocalteus módszerrel végzett vizsgálat folyamán a flavonoid tartalmat mérték, amely a zsírban oldódó antioxidánsok egyik fajtája. Ennek mennyiségéből nagyjából következtetni lehet a csokoládé teljes antioxidáns tartalmára.

Az eredmények ismeretében megállapítható, hogy minél magasabb %-ban tartalmaz a csokoládé kakaót, annál magasabb az antioxidáns effektivitása.

Fiatalító étcsokoládé 2.kép
Egy bizonyos ponton túl azonban már nem növelhető a kakaó tartalom. Ilyenkor kiemelkedően egészséges gyümölcsökkel (Acaí bogyót, fekete áfonyát) növelhető még a csokoládé antioxidáns hatása.

Az új csokoládét gyártó cég hivatalosan egy független laboratóriummal vizsgáltatta be a termékeit, mely világvezető az antioxidánsok mérése területén. Ennek a szervezetnek a mérései szerint egy magas minőségű étcsokoládé ORAC értéke: 13 000, míg a szóban forgó csokié 59 700 ORAC. Továbbá, ebben a csokoládéban nincsen finomított cukor, sem bármilyen mesterséges anyag vagy édesítőszer. A gyártás során nem éri magas hő az összetevőket, így a benne található antioxidánsok nem csak mennyiségileg, hanem minőségileg is meghaladják a hagyományos csokoládékét.

Az Acaí bogyóban 10-szer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kékáfonyában. Ennek köszönhetően segít megkötni a szabadgyököket, hozzájárul az idő előtti öregedési folyamat lassításához, valamint csökkenti a koleszterin szintet. A magas antioxidáns tartalom mellett esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostokat tartalmaz.
Fiatalító étcsokoládé 3.kép
SzépségBróker ajánlása:
Készítsétek a karácsonyi csokitortát és a trüffel golyócskákat is minőségi, magas kakaótartalmú étcsokoládéból!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!© 2010 szepsegbroker.hu | Fiatalító étcsokoládé
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink