Fiatalító étcsokoládé
Az egészséges étcsokoládé - a magas flavanoid és acai tartalmú étcsokoládé antioxidáns hatású
2009. december 11. 10:57
SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény!)
A minőségi, magas kakaó és Acaí tartalmú csokoládé lekerült az élvezetek tiltólistájáról, hisz bebizonyosodott róla, hogy magas antioxidáns kapacitása van, ezért jelentős szerepet játszik a hosszú és egészséges élet magtartásában.
Ez év tavaszán a Debreceni Egyetemen egy „egészséges csokinak” beharangozott, új étcsokoládé antioxidáns-tartalmát mérték meg összehasonlítva más, Magyarországon kapható, különböző kakaó tartalmú csokoládékkal.
Az ún. Folin-Chiocalteus módszerrel végzett vizsgálat folyamán a
flavonoid tartalmat mérték, amely a
zsírban oldódó antioxidánsok egyik fajtája. Ennek mennyiségéből nagyjából következtetni lehet a csokoládé teljes antioxidáns tartalmára.
Az eredmények ismeretében megállapítható, hogy
minél magasabb %-ban tartalmaz a csokoládé kakaót, annál magasabb az antioxidáns effektivitása.
Egy bizonyos ponton túl azonban már nem
növelhető a kakaó tartalom. Ilyenkor kiemelkedően egészséges gyümölcsökkel (
Acaí bogyót, fekete áfonyát) növelhető még a
csokoládé antioxidáns hatása.
Az új csokoládét gyártó cég hivatalosan egy független laboratóriummal vizsgáltatta be a termékeit, mely világvezető az antioxidánsok mérése területén. Ennek a szervezetnek a mérései szerint egy magas minőségű étcsokoládé ORAC értéke: 13 000, míg a szóban forgó csokié 59 700 ORAC. Továbbá, ebben a csokoládéban
nincsen finomított cukor, sem bármilyen mesterséges anyag vagy édesítőszer. A gyártás során nem éri magas hő az összetevőket, így a benne található antioxidánsok nem csak mennyiségileg, hanem
minőségileg is meghaladják a hagyományos csokoládékét.
Az Acaí bogyóban 10-szer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kékáfonyában. Ennek köszönhetően segít megkötni a szabadgyököket, hozzájárul az idő előtti öregedési folyamat lassításához, valamint csökkenti a koleszterin szintet. A magas antioxidáns tartalom mellett esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostokat tartalmaz.
SzépségBróker ajánlása:
Készítsétek a karácsonyi csokitortát és a trüffel golyócskákat is minőségi, magas kakaótartalmú étcsokoládéból!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!