Fiatalító étcsokoládé
Az egészséges étcsokoládé - a magas flavanoid és acai tartalmú étcsokoládé antioxidáns hatású
2010. augusztus 19. 11:21
Szépség Bróker
A minőségi, magas kakaó és Acaí tartalmú csokoládé lekerült az élvezetek tiltólistájáról, hisz bebizonyosodott róla, hogy magas antioxidáns kapacitása van, ezért jelentős szerepet játszik a hosszú és egészséges élet magtartásában.
A legújabb, Magyarországon végzett vizsgálat bebizonyította, hogy minél magasabb %-ban tartalmaz a csokoládé kakaót, annál magasabb az antioxidáns hatása. Egy bizonyos ponton túl azonban már nem növelhető a kakaó tartalom. Ilyenkor kiemelkedően egészséges gyümölcsökkel (Acaí bogyót, fekete áfonyát) növelhető még a csokoládé antioxidáns effektivitása.
A magyar vizsgálatról és az egészséges, fiatalító csokoládéról bővebben ITT olvashat.