SZAKCIKKEK

Fenékből mellbe?

Zsírátültetés, mellnagyobbítás, száj-, ráncfeltöltés saját zsírral

2010. november 26. 23:31
Cikkünk szerzője Dr. Szemerey Balázs István
A nagy álom lassan megvalósulni látszik- mellnagyobbítás, ránctalanítás, akajfeltöltés saját zsírral!


Fenékből mellbe?  1.kép
Akinek a természet kicsi melleket, de nagy feneket vagy erős combokat adott, az most már könnyen reménykedhet abban, hogy az előnytelenül elhelyezkedő zsírmennyiséget megfordítsa, a többletet a mellekbe tetesse és a combok, fenék nagyságát pedig a normál méretre csökkentse.

A technika fejlődésével a korábban is végzett saját zsírszövet átültetése biztonságossá vált, illetve elértük, hogy az átültetett zsír 60-70%-a megmarad. A korábbi 30%-hoz képest ez hatalmas változás, és így a zsírátültetés ismét elfogadott és kedvelt módszerré vált.

A zsírátültetésnek vannak azonban korlátai is. Ha mellbe ültetjük, általában egy korábbi implantátum fele nagyságát ( átültetve 250-300 cc, megmarad 180-220 cc) tudjuk elérni egy ülésben, két ülésben azonban már egy kellemes méretű implantátum nagyságát is elérheti az átültetett zsír mennyisége. Arcba való átültetésnél a mennyiség nem probléma, mert erre a területre néhány ml-t ( 1-20 cc) ültetünk át. A kézhátra adott zsír ugyancsak kisebb mennyiséget jelent.

Fenékből mellbe?  2.kép
A zsírátültetéssel végzett mellnagyobbítást lehet helyi érzéstelenítésben, és altatásban is végezni. Az előbbi esetben ambuláns beavatkozásról van szó, utóbbiban egy nap megfigyelésre a klinikán kell maradni.

A műtéttel gyakorlatilag két műtétet végzünk, főleg, ha nagyobb zsírmennyiséget veszünk le. Az adó helyen zsírleszívást végzünk, míg a kapó helyen nagyobbítást, volumen pótlást.

Szövődmények ritkán fordulnak elő, de előfordulhat a normál sebészeti komplikációk mellett a zsír folyása a műtét után, esetleg az átültetett zsír korai felszívódása.

dr Szemerey István


dr Pataki Gergely

Mediburg Klinika

Mellnagyobbítás saját zsírral KÉPGALÉRIA ITT!

© 2010 szepsegbroker.hu | Fenékből mellbe?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink